In vergelijking met een mens is een iphone, tablet of pc een belachelijk eenvoudig apparaat. Toch is ’t niet altijd eenvoudig om het ding te laten doen wat je wil. Op het internet circuleren heel wat filmpjes waarin een computer wordt geschopt, geslagen of het raam uit wordt gegooid. Daarna heb je opstartproblemen en moet er een nieuwe worden aangeschaft.

Een Papoea die zonder begrip van de schroefdraad met een hamer op een schroef slaat lachen we uit maar zelf beuken we met onze geestelijke hamer op de weerspannige iphone, tablet of pc in. Het is moeilijk om met je denken net zo aandachtig om te gaan als met je doen, met je gedachten net zo zorgvuldig als met de dingen. Als je dat nalaat en in blinde woede het ding het raam uitgooit gaat dat je geld kosten maar een nieuw exemplaar kan altijd worden aangeschaft. Vaak ook net weer wat beter, net weer wat sneller. Al blijft ’t toch zonde.

Bij mensen ligt dat anders. Van elk mens bestaat slechts één exemplaar; een nieuw exemplaar zul je nergens vinden. Woede maakt blind, maakt dat je minder goed kijkt. Liefde & aandacht maken dat je meer ziet, meer begrijpt.

Behandel je denken net zo zorgvuldig als je doen.